راهنمای جامع و نکات مهم در خرید خودروی کارکرده

این روزها با توجه به هزینه‌های بالای خرید خودرو، بسیاری از افراد به سمت خرید خودروهای کارکرده گرایش پیدا کرده‌اند. قیمت این خودروها به‌مراتب کمتر از خودروهای صفر است و برخی افراد برای مدل دلخواهشان بودجه‌ی خرید نسخه‌ی صفر آن را ندارند، از این رو، گزینه‌ی کارکرده را انتخاب می‌کنند.

البته خرید خودروهای دست دوم همواره با ریسک‌هایی همراه است. از آنجا که سبک رانندگی هر فرد متفاوت است، نمی‌توان پیش‌بینی کرد که مالک قبلی خودرو چه رفتاری با آن داشته و چقدر به مراقبت از آن اهمیت داده است. به همین دلیل پیش از خرید خودروی کارکرده، آگاهی از برخی نکات ضروری است. در این مقاله به نکات مهمی که باید هنگام خرید خودروهای دست دوم در نظر داشته باشید، می‌پردازیم. همراه ما باشید.

 

۱۰ نکته کلیدی که باید هنگام خرید خودروی کارکرده بدانید تا ضرر نکنید!

برای خرید مطمئن خودروی دست دوم، لازم است تمام جنبه‌های آن را از نظر فنی، ظاهر، و مدارک به‌دقت بررسی کنید. هنگام ارزیابی و خرید خودروهای کارکرده، حتماً به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • بررسی وضعیت شاسی و بدنه
  • ارزیابی سلامت فنی
  • تست عملکرد ترمزها
  • آزمایش فرمان و نرمی حرکت
  • بررسی رنگ و بوی دود اگزوز
  • کنترل وضعیت و آب‌بندی رادیاتور
  • بررسی عملکرد سیستم برق خودرو
  • تست کارایی سیستم تهویه
  • ارزیابی وضعیت داخل کابین
  • چک کردن کیلومترشمار و میزان کارکرد

در صدر فهرست راهنمای خرید خودروی کارکرده، ارزیابی شاسی و بدنه قرار می‌گیرد.

اولین گام در ارزیابی خودروی دست دوم، بررسی شاسی، سقف و ستون‌ها است. اگر شاسی خودرو آسیب جدی دیده باشد، از حالت استاندارد خارج شده و می‌تواند مشکلاتی مانند تغییر زاویه چرخ‌ها را به‌همراه داشته باشد. در چنین شرایطی، خودرو به شاسی‌کشی نیاز پیدا می‌کند، اما این کار نیز نمی‌تواند استحکام اولیه آن را بازگرداند

 

وضعیت سلامت فنی خودرو تا چه اندازه‌ای است؟

یکی از اصلی‌ترین نکات در خرید خودروی دست دوم، بررسی وضعیت فنی آن است. هیچ‌کس دوست ندارد خودرویی بخرد که تنها ظاهر مناسبی دارد، اما نیازمند مراجعه‌های پی‌درپی به تعمیرگاه باشد. ایمنی مهم‌ترین انتظاری است که از یک خودرو داریم، و همین مسئله اهمیت سلامت فنی آن را برجسته می‌کند. بسیاری از خودروهای کارکرده که در بازار خرید و فروش می‌شوند، از لحاظ فنی مشکلاتی دارند که باید پیش از خرید به‌دقت بررسی شوند.

 

توجه به ترمزها را فراموش نکنید.

حتماً به وضعیت ترمزها توجه کنید. به خاطر داشته باشید که ترمز دستی نباید بیش از حد آزاد باشد. همچنین به صدای ترمزها دقت کنید؛ اگر هنگام ترمز گرفتن صدای برخورد دو فلز را شنیدید، احتمالاً لنت ترمز فرسوده شده و به تعویض نیاز دارد. در صورتی که هنگام ترمز کردن فرمان دچار لرزش شد، ممکن است مشکل از دیسک ترمز باشد.

اگر خودروی شما مجهز به سیستم ترمز ABS است، به چراغ هشدار آن توجه داشته باشید. اگر چراغ ABS به رنگ زرد روشن شود، به این معناست که سیستم ABS از کار افتاده و این می‌تواند هزینه‌های زیادی را برای شما به همراه داشته باشد.

 

آزمایش عملکرد فرمان

در حین رانندگی، پشت فرمان نشسته و به دقت توجه کنید که فرمان انحراف نداشته باشد. این نکته به‌ویژه در مورد خودروهای بی‌کیفیت از اهمیت بیشتری برخوردار است.

 

ارزیابی رنگ دود خروجی از اگزوز

خودرو را روشن کرده و به رنگ دود خروجی از اگزوز توجه کنید. اگر دود خروجی به شدت سیاه باشد، این می‌تواند نشان‌دهنده‌ی عملکرد نامناسب کاربراتور باشد. همچنین، رنگ آبی دود اگزوز نیز نشانه‌ی خوبی نیست و ممکن است به مشکلات جدی در کاربراتور اشاره کند.

 

ارزیابی وضعیت رادیاتور

آیا آب از جایی نشت می‌کند؟ اگر چنین باشد، رادیاتور نیاز به تعویض دارد. همچنین، به میله اندازه‌گیری روغن و وضعیت رینگ پیستون توجه کنید. وجود لکه‌ها و خال‌های تیره یا قطرات آب بر روی میله می‌تواند نشان‌دهنده‌ی خرابی باشد.

 

بررسی سیستم برقی خودرو

قبل از اینکه با خودرو به رانندگی بپردازید، ابتدا سیستم برقی آن را مورد بررسی قرار دهید. چراغ‌های جلو و عقب، راهنما، مه‌شکن و برف‌پاک‌کن را چک کنید. همچنین بالابر شیشه‌ها، سیستم صوتی، آمپر و دیگر موارد را ارزیابی کنید. اگرچه هزینه تعمیر برخی از این قطعات پایین است، اما با بررسی دقیق همه موارد، بهتر می‌توانید تصمیم بگیرید که آیا این خودرو نسبت به قیمتی که فروشنده پیشنهاد می‌دهد، ارزش خرید دارد یا خیر.

 

تست سیستم تهویه

خودرو را روشن کنید و اجازه دهید موتور برای چند دقیقه گرم شود. سپس کولر و هیتر را روشن کرده و عملکرد آنها را ارزیابی کنید. به هوای خروجی از سیستم تهویه توجه کنید؛ نباید بوی رطوبت یا ضد یخ بدهد، زیرا این موضوع می‌تواند به دلیل نشتی مایعات باشد.

 

بررسی داخل کابین خودرو

وضعیت روکش صندلی‌ها و پدال‌ها را بررسی کنید تا ساییدگی زیادی نداشته باشند. این موارد باید با توجه به میزان کارکرد و سن خودرو مورد ارزیابی قرار گیرند. همچنین، درها، لاستیک‌های دور در، دستگیره‌ها، داشبورد و تمام اجزای داخلی کابین را نیز چک کنید.

 

چک عدد کیلومترشمار

میزان کارکرد خودرو بسیار مهم است؛ زیرا به‌طور مستقیم با استهلاک آن مرتبط است. با این حال، باید توجه داشت که سبک رانندگی و نحوه نگهداری هر فرد می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، خودرویی که ۲۰۰ هزار کیلومتر کار کرده ممکن است نسبت به خودرویی که ۱۰۰ هزار کیلومتر کار کرده، ارزش خرید بیشتری داشته باشد. به طور کلی، در ایران، هر خودرو به طور میانگین سالیانه حدود ۲۰ هزار کیلومتر را می‌پیماید. اگر این عدد در مورد خودرویی که بررسی می‌کنید به‌طور قابل توجهی بیشتر باشد، نشان‌دهنده این است که خودرو بیش از حد کارکرده و مستهلک شده است.

 

آیا خودروی موردنظرتان خوش معامله است؟

یکی از عوامل مهم در خرید و فروش خودروهای دست دوم، خوش معامله بودن آن است. برخی خودروها به دلیل عدم استقبال طرفداران، سخت‌تر به فروش می‌رسند و فروشنده ممکن است مجبور شود تخفیف‌های زیادی ارائه دهد تا بتواند خودروی خود را به فروش برساند.

 

یک دور با ماشین بزنید

حتی اگر از ظاهر خودرو خوشتان بیاید و آپشن‌های زیادی داشته باشد، ممکن است وقتی پشت فرمان آن می‌نشینید احساس راحتی نکنید. به‌عنوان مثال، اگر قد بلندی دارید، ممکن است فضای داخلی خودرو برای نشستن شما مناسب نباشد و شما را اذیت کند. در حین رانندگی، حتماً تمامی دنده‌ها را بررسی کنید و به صدای کمک‌فنرها توجه داشته باشید.

 

هرگز برای خرید خودرو دست دوم، عجله نکنید

هرگز در خرید خودروی دست دوم عجله نکنید و فریب تبلیغات بی‌اساس را نخورید. اگر این مقاله را به‌طور کامل مطالعه کرده باشید، اکنون برای خرید خودرو کارکرده به مشکلی برنخواهید خورد. اما به خاطر داشته باشید که همواره باید از کارشناسان و متخصصان در این زمینه کمک بگیرید. در صورت داشتن هرگونه سوال، می‌توانید آن را در بخش نظرات این مقاله مطرح کنید.

آنچه در این مطلب میخوانید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست شما ثبت شد.
کارشناسان ما به زودی با شما تماس خواهند گرفت.